آخرین اخبار
کد مطلب: 102845
لبخندهاي "ظريف" براي حجاج مظلوم/قدم زدن کنار دستشويي سازمان ملل مهم تر است يا رسيدگي به وضع حجاج؟/وزارت خارجه پاسخگو باشد
تاریخ انتشار : 1394/07/09 08:36:23
نمایش : 1835
در حالي که انتظار مي رفت ظريف از همان روز اول سفر خود را به نيويورک که چندان مهم نبود لغو کند و با رايزني هاي ديپلماتيک موضوع بازگشت قربانيان حادثه منا و ارسال نيرو براي شناسايي آنها را پيگيري کند، وي ترجيح داد در نيويورک مانده و در نهايت به طور اتفاقي با اوباما رو به رو شود.
به گزارش  سلام لردگان؛‌ به نقل از راه دانا؛ با گذشت 7 روز از حادثه منا و کشته و مفقود شدن بيش از 400 نفر از حجاج ايراني، همچنان سرنوشت اجساد حجاج ايراني و وضعيت مفقودين مشخص نيست.

 

اين در حالي است که از روز اول اين ماجرا، ظريف به عنوان وزير امور خارجه کشور که مسئول پيگيري و رسيدگي به قضاياي رخ داده در مکه و متا بود، به نيويورک رفته تا همراه روحاني در اجلاس سران کشورها حضور يابد.

 

اگرچه در ايران کميته اي براي پيگيري اين ماجرا تشکيل شد اما رياست اين کميته پيگيري بر عهده وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بود که در هفته گذشته نتوانست ويزا دريافت کرده و به عربستان برود.

 

از طرف ديگر وزير بهداشت و درمان براي پيگيري اوضاع مصدومان با رفتن به دوحه و پيمودن چند مسير انحرافي توانست وارد عربستان شود تا از نزديک موضوع مربوط به مجروحان را پيگيري کند.

 

در حالي که انتظار مي رفت ظريف از همان روز اول سفر خود را به نيويورک که چندان مهم نبود لغو کند و با رايزني هاي ديپلماتيک موضوع بازگشت قربانيان حادثه منا و ارسال نيرو براي شناسايي آنها را پيگيري کند، وي ترجيح داد در نيويورک مانده و در نهايت به طور اتفاقي با اوباما رو به رو شود.

 

اين در حالي است که ميان مفقودين اين حادثه اسامي چند تن از کارمندان وزارت خارجه گه براي انجام فريضه حج به عربستان رفته بودند نيز ديده مي شود اما ظريف براي کارمندان خود نيز قدمي بر نداشت.

 

با گذشت يک هفته از حادثه غم بار منا و در حالي که مقام معظم رهبري بر بازگشت سريعتر حجاج تأکيد فرمودند و از مسئولين خواستند هرچه سريعتر اين موضوعات را پيگيري کنند، هنوز هيچ اقدام موثري در اين راستا صورت نگرفته است.

 

ظريف در حالي که مديريت از نيويورک را در دستور کار خود قرار داده بود، در مصاحبه تلفني از نيويورک گفت: در ديدارهاي مختلفي که در نيويورک داشتم، به ويژه ديداري که با قائم مقام دبيرکل سازمان ملل متحد و وزير امور خارجه مصر و با ساير وزراي خارجه داشتم، ضرورت همکاري دولت سعودي را با همکاران ما براي شناسايي قربانيان و مداواي مجروحان و نيز شناسايي مفقودان دنبال کرديم!



وزير امور خارجه پيگيري آخرين وضعيت حجاج ايراني در عربستان را اولويت اين وزارتخانه خواند و گفت: ما ده ها هزار حاجي در عربستان داريم که سلامتي، حرمت و امنيت آنها براي ما مهمترين دغدغه است.



وي افزود: همکارانم در وزارت خارجه به عنوان رابط با دستگاه سياست خارجي دولت عربستان براي پيگيري وضعيت زائران ايراني در حال رايزني دائم هستند.

 

متأسفانه بي مسئوليتي مسئولان در وزارت خارجه به ويژه وزير امور خارجه در کنار حادثه غم انگيز منا، غم مردم را بيشتر کرده است و به نظر مي رسد ديپلماسي لبخند در اين حادثه پاسخگو نبوده است.

 

شأن ايراني ها و حجاج تا جايي پايين آمد که وزير امور خارجه عربستان مدعي شد ايران در امور عربستان دخالت مي کند و اين حوادث در برگزاري حج طبيعي است؛ اين در حالي بود که ايران تنها به دنبال اعزام يک گروه براي شناسايي پيکر قربانيان اين حادثه بود.

 

در اين مدت تيم باقي مانده از دولت در کشور تلاش مي کرد وزير امور خارجه را پيگير اين ماجرا معرفي کند به طوري که جنتي با بيان اينکه محمد جواد ظريف در نيويورک مسئله را پيگيري مي کند، اظهار داشت: وزير امور خارجه کشور در نيويورک درخواست ملاقات با وزير امور خارجه عربستان داشته که اين درخواست با سردي و عدم موافقت اين مقام سعودي مواجه شد.

 

عده اي از کارشناسان معتقدند کسي که ربع قرن از زندگي خود را در آمريکا گذرانده است و همواره در طول مذاکرات به دنبال لبخند رضايت آمريکا مي‌گشته، قطعاً امروز توانايي مديريت فاجعه منا را ندارد.

 

نوع مديريت و در حقيقت بي مديريتي وزير امور خارجه در اين حادثه مهر تاييدي بر نظر برخي از کارشناسان خارجي بود؛ ديپلماسي دولت يازدهم در مذاکرات خلاصه شده است و سياست هاي دولت امکان پيگيري مسائل خارجي ديگر را ندارد.

 

اگرچه عمق فاجعه منا زياد بود، اما حتي بزرگترين حادثه ها با مديريت صحيح ظرف چند روز کنترل شده و ابعاد آن مشخص مي شود؛ اين در حالي است که در هفته گذشته حتي بسياري از خانواده ها از سرنوشت عزيزان خود بي خبرند.

 

پيگيري ديپلماسي لبخند ظريف در سازمان ملل در حالي که بسياري از مردم کشور داغ عزيزان خود را در عربستان بر دل داشتند و عده زيادي از آنها نگران وضعيت بلاتکليفي خانواده هاي خود در عربستان هستند، توهيني بزرگ به ملت ايران به شمار مي رود که قطعاً مردم ايران اين بي خيالي و توهين را نخواهند پذيرفت.

 

نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي نيز بهتر است با پيگيري اين موضوع از وزارت خارجه مانع از تضييع حقوق هم ميهنان خود در عربستان شوند و هرچه سريعتر اين بحران را در کشور حل کنند؛ شايد بهتر است از ظريف خواسته شود تا در مجلس شوراي اسلامي پاسخي براي اين بي مسئوليتي خود ارائه کند.

 

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس